Yükleniyor
YES VOLUNTEERING PROJESİ ONLİNE TOPLANTI - BASIN BÜLTENİ

"Yes Volunteering"

Akıllı Çalışma İle Devam Eden Bir Avrupa Projesinin Hikayesi...

Koronavirüs döneminde birçok proje, çalışanların ve toplumun sağlığını ve güvenliğini koruyacak biçimde durduruldu. Fakat dijital teknolojiler proje faaliyetlerinin tam güvenlikle devamını destekleyerek, ümitleri sınırların ve karantinaların ötesine taşıyarak uzaktan çalışmayı sağlamaktadır.

Bir Erasmus+ projesi olan “Yes Volunteering” de, Aurive Sosyal Kooperatifi’nin ortak kuruluşlarla birlikte 30 Mart'tan 1 Nisan'a kadar sürecek olan ikinci video konferans çalıştayını Akıllı Çalışma kapsamında gerçekleştirecektir.

Yes Volunteering, 6 ülkeden dernekleri kapsayan ve gönüllü çalışma alanında iyi uygulamaların değişimine odaklanan yetişkinler için bir Erasmus+ Stratejik Ortaklık projesidir. Bu ülkeler; İtalya (Aurive), Portekiz (Rightchallenge), Avusturya (InterAktion), Türkiye (Yaşam Boyu Eğitim Derneği), Slovenya (Novo Mesto) ve Deses 3 (İspanya)’dir.

Başlangıçta Portekiz'in Losada şehrinde, ortak dernek Rightchallenge'nin desteğiyle gerçekleştirilmesi planlanan toplantı, 12 sosyal çalışana bağlantılarıyla bireysel olarak erişebilmelerini ve katılmalarını sağlayan akıllı çalışma ortak çalışma yollarını test edecek çevrimiçi bir atölyeye dönüştürülecek.

Proje, gönüllülük ve dezavantajlı yetişkinlerle gençlerin (özellikle göçmenler, uzun süreli işsizler, düşük beceri ve niteliklere sahip gençler, engelliler) istihdam şansını nasıl artırabileceği konusunda ileri düzeyde düşünmekle ilgilidir. Her zamankinden daha güncel olan ve Aurive'nin evrensel sivil hizmet deneyiminden ilham alan bir konudan bahsediyoruz; kapsayıcı politikalarıyla İtalya'da 2001'den bu yana 18-28 yaşları arasında 400.000'den fazla gence başlayan bir fırsat...

Önümüzdeki online toplantı, Aralık 2019'da Verbania'da yapılan ilk toplantıdan sonra başlayan projenin yerel faaliyetlerinin sonuçlarını analiz etmek için bir şans olacak. Ortaklar, son aylarda, ait oldukları çeşitli topluluklarda gönüllü faaliyetlerde bulunan gençlerin ve yetişkinlerin öğrenme ihtiyaçları hakkında bir araştırma yapmıştır. Gönüllülük projelerine katılan insanların motivasyonlarını ve öğrenme hedeflerini tanımlamak için 200'den fazla anket toplanmıştır. Toplantı, gönüllülük alanında seçilen iyi uygulamaların, ulusal düzeyde seçilen iyi uygulamalara transferini desteklemek için ortakların topladıkları materyalleri paylaşmalarını sağlayacaktır. İyi uygulamaların transferi, ortak ya da ilgili ülkelerde ulusal düzeyde yürütülen etkin gönüllülük programlarının liderleri (personel üyeleri ve gönüllüler) ile video görüşmelerinin yayılması yoluyla da desteklenecektir. "Bu korku ve küresel kriz anında günlük işler hakkında düşünmek zordur, ancak birçok erdemli örnekle, bu krizi durdurmak ve ötesine bakmak için mevcut tüm araçları kullanma gayretindeyiz." diyor Aurive Sosyal Kooperatifi’nden Proje Yöneticisi Francesca Bellomo. Bu toplantı, uzman sosyal çalışmacılarla karşı karşıya gelmek için önemli bir andır. Bu toplantı aynı zamanda projenin sonraki adımlarını ve bir sonraki toplantıyı iki yıllık bir ufukta planlama fırsatı olacaktır. Yakında tekrar seyahat edebilmek ve birbirimizi görebilmek umuduyla.

Bilgi için: ww.aurive.it/yesvounteering.weebly.com